Ook spoorwegincident tijdens RVV

Er is een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe renners tijdens de Ronde van Vlaanderen voor beloften een gesloten overweg negeren en hun leven riskeren door alsnog over te steken. De laatste renner die tussen de slagbomen laveert, doet dat amper 3 seconden voor een toeterende trein er passeert. Het is na het incident tijdens Parijs-Roubaix een nieuw spoorwegincident in het peloton.

De Ronde van Vlaanderen voor beloften, de -23-jarigen, werd op zaterdag 11 april gereden. Een dag later deed het profpeloton tijdens Parijs-Roubaix veel stof opwaaien door een gesloten overweg te negeren en voor een aanstormende TGV de slagbomen te negeren en alsnog over te steken.

Drie seconden voor aanstormende trein

Een dag eerder hadden een tiental belofterenners tijdens hun Ronde van Vlaanderen dus al hetzelfde gedaan, blijkt nu uit een filmpje dat door een supporter werd gemaakt. Op de beelden is te zien hoe de renners de gesloten overweg aan de Stationsberg negeren. De eerste renners negeren het belsignaal en rijden de overweg over. Daarna laveren nog een aantal anderen tussen de neergelaten slagbomen. De laatste renner die het levensgevaarlijke manoeuvre uitvoert, passeert slechts enkele seconden voordat de aanstormende trein luid toeterend voorbijkomt.

“Zeker onderzoeken”

In de krant Het Laatste Nieuws reageert koersdirecteur Jo Gosseye op het incident. Hij komt naar eigen zeggen uit de lucht vallen bij het zien van de beelden. “Dit moeten we zeker onderzoeken”, is zijn eerste reactie.