Nieuw en efficiënt: Solliciteren via video

Bedrijven zoeken voortdurend uit hoe ze de sollicitatieprocedure nog efficiënter kunnen maken. Een van de manieren is de sollicitatie via een videoboodschap. De sollicitant moet dus niet meteen naar het bedrijf komen als zijn cv weerhouden werd, maar maakt thuis een videoboodschap waarin hij op enkele vragen van het bedrijf antwoordt.

Janssen Pharmaceutica test het systeem volop uit en is er positief over. Het spaart hen vooral veel tijd uit voor vacatures waar heel veel sollicitanten op reageren. Het kost het bedrijf minder tijd om elke sollicitant een voor een te ontvangen. En ook wie zich kandidaat stelde voor de functie spaart tijd uit: die moet zich namelijk niet verplaatsen naar het bedrijf. Bovendien kan die de video opnemen op een moment dat hem of haar het beste uitkomt.

Voor de meeste sollicitanten is het systeem nieuw en dus voelen ze zich wat onwennig. Daarom krijgen ze de kans om hun video voor te bereiden en kunnen ze hun boodschap ook meerdere keren opnemen. Janssen Pharmaceutica is tevreden met de positieve feedback die ze van de sollicitanten krijgen op het systeem. Waarschijnlijk zullen ze ook in de toekomst nog sollicitaties via video blijven doen.