Jonge ref krijgt voor tweede keer klappen

Lothar Van Impe, een jonge scheidsrechter van 19, is gisteren bij een wedstrijd buiten bewustzijn geslagen door een supporter. Het is niet de eerste keer dat Van Impe klappen krijgt wanneer hij een wedstrijd fluit. In 2012 pakte een speler hem hardhandig aan en de jongeman lag toen vier dagen in het ziekenhuis met een zware hersenschudding.

Ook nu heeft Van Impe een hersenschudding. Hij floot gisteren een wedstrijd in vierde provinciale tussen Destelbergen en Genç Turk. De eerste helft was bitsig en Van Impe moest drie rode kaarten trekken. Bij de laatste rode kaart werden de supporters van Genç Turk kwaad en agressief. “Ik legde de wedstrijd stil en probeerde naar mijn kleedkamer te gaan”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. Maar de supporters achtervolgden de jonge ref. “Ik voelde overal klappen en slagen en dan een keiharde mep op mijn achterhoofd.” Van Impe verloor het bewustzijn. “Anderhalf uur later werd ik wakker in het ziekenhuis in Gent. Van wat er daartussen is gebeurd, weet ik niets meer.”  De MUG kwam ter plaatse, maar uiteindelijk blijken zijn kwetsuren mee te vallen. “Ik heb alleen een lichte hersenschudding en een verrekking aan mijn dij.”

Niet eerste keer

In november 2012, toen was Van Impe 16 jaar, werd hij ook al een in elkaar geslagen tijdens een jeugdvoetbalwedstrijd in Idegem, bij Geraardsbergen. Van Impe wou toen een speler een uitbrander geven, maar die sloeg hem zo hard dat hij buiten westen ging. De dader, een jongen van 17, giing ook nog de secretaris van de club en een supporter te lijf. Toen had Van Impe een zware hersenschudding. Maar de jonge ref laat zich niet bang maken: “Als het kan, wil ik volgend weekend alweer fluiten”, besluit hij. 

Bekijk ook: