Vlaming wil geen energiepremies meer

Het aantal Vlamingen dat premies aanvraagt voor energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie, is fel gedaald. Vorig jaar zijn er 32 procent minder premies uitgedeeld, voor dakisolatie is er zelfs een daling van 43 procent. Dat meldt Het Nieuwsblad op basis van cijfers die werden opgevraagd bij Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (Open VLD). Toch zijn nog lang niet alle huizen geïsoleerd.

Toch betekent dat niet dat alle huizen in Vlaanderen intussen perfect geïsoleerd zijn. "Meer dan een kwart van alle woningen heeft bijvoorbeeld nog steeds geen dakisolatie, de helft nog geen spouwmuurisolatie", zegt Robrecht Bothuyne (CD&V) die de cijfers opvroeg bij minister Turtelboom.

De Vlaamse minister van Energie beklemtoont dat ze intussen bezig is met een grondige hervorming van de premiestelsels, met als bedoeling nog veel meer mensen bereid te vinden hun woning te isoleren.  Eerder lanceerde Turtelboom ook al het Renovatiepact, met als doel de Vlaamse woningen de komende jaren grondiger en sneller energiezuiniger te maken.