Laurent: "Familie saboteerde me jaren"

Prins Laurent heeft hard uitgehaald naar zijn familie. In een interview met La Libre Belgique verklaart hij dat zijn familie zijn werk “altijd gesaboteerd” heeft.

In de krant staat het financieel verslag van de bedrijven van Prins Laurent. En die cijfers zijn niet zo rooskleurig, want twee van zijn bedrijven zouden verlies maken. In een interview over zijn financiële moeilijkheden spreekt Laurent klare taal over zijn familie. “Het is lastig werken als ze je voortdurend stokken in de wielen proberen te steken. Mijn familie heeft me jarenlang gesaboteerd.”

Intussen zou de situatie wel min of meer genormaliseerd zijn. “Mijn vader is geen koning meer en het huidige politieke klimaat is redelijker. Als ze mij laten doen, zie ik een rooskleurige toekomst voor mijn bedrijven.” 

Koning Filip betreurt uitspraken

Koning Filip wil ondanks de uitspraken met Laurent blijven samenwerken, zo luidt het op het paleis. Zijn taken wijzigen niet. De uithaal van Laurent komt naar verluidt wel als een verrassing.

De uitspraken worden op het paleis betreurd, zeker omdat inspanningen gedaan werden om prins Laurent te integreren. Onder koning Albert was Laurent immers persona non grata geworden. Nu mag hij de koning vertegenwoordigen en kreeg hij een rol als ambassadeur voor bos en milieu bij de VN-organisatie voor Voedsel- en Landbouw (FAO).