Farmareus wil koper Omega Pharma opkopen

De Amerikaanse farmareus Mylan doet een miljardenbod op zijn sectorgenoot Perrigo, het bedrijf waaraan Marc Coucke onlangs Omega Pharma verkocht. Dat meldt De Tijd op zijn website. Coucke bezit 3,7% van de groep en passeert dus mogelijk opnieuw aan de kassa.

Mylan is bereid 205 dollar per aandeel te betalen voor Perrigo, wat een totaalprijs betekent van 28,9 miljard dollar. Bij de verkoop van Omega Pharma kreeg Marc Coucke 5,4 miljoen aandelen van Perrigo. Zijn aandelen worden volgens het huidige bod meer dan een miljard dollar waard.

Het aanbod zorgt ervoor dat de waarde van de aandelen van Perrigo meer dan een kwart stijgt vergeleken met de slotkoers van vorige vrijdag. Nadat het nieuws over de overnameplannen bekendgeraakt was, schoot het aandeel-Perrigo meteen fors de hoogte in, zelfs even tot boven de biedprijs. Coucke stuurde daar zelf een blij verraste tweet over:

Door het samensmelten van beide bedrijven, ontstaat er een gigant op de markt van generische medicijnen. Mylan kocht vorig jaar ook al de niet-Amerikaanse laboratoria van Abbott op voor 5,3 miljard dollar.

Opmerkelijk is ook dat topman Coury in een brief aan Perrigo uitdrukkelijk vermeldt dat hij een "belangrijke rol" ziet in het fusiebedrijf voor leden van het managementteam van Omega Pharma van Coucke.