Tieners joyriden met gestolen auto in Gent

Een groepje tieners tussen 11 en 16 uit Gent heeft maandag ingebroken in een woning in Mariakerke. De daders stalen ook de sleutels van de wagen en besloten daarmee te gaan joyriden door Gent. Toen ze de wagen total-loss gereden hadden, werden ze gesnapt door de politie. Dat meldt het parket Oost-Vlaanderen. 

De vier daders drongen via een raampje in het toilet de woning binnen. Ze ontvreemdden onder meer een laptop en een fototoestel. Bij het verlaten van de woning namen ze ook de sleutels van een Opel Corsa mee. Ze stapten in de wagen en gingen joyriden in Gent. De politie kreeg al snel melding van het incident. De jongens probeerden nog te vluchten, maar werden gevat. Op dat moment was de auto al total-loss gereden. 

Het gaat om vier jongens uit Gent tussen de elf en de zestien jaar. Enkelen onder hen zijn reeds gekend bij politie en jeugdrechter. De jeugdrechter werd gevorderd en één dader is in een gesloten instelling geplaatst, twee anderen krijgen strenge voorwaarden opgelegd. De vierde mocht na verhoor beschikken. 

Foto: Archiefbeeld