Agenten klagen over te zware gordel

Steeds meer politieagenten klagen over het feit dat hun gordel te zwaar weegt. Dat melden de kranten van Mediahuis. De agenten vragen dan ook om hun dienstpistool aan een beenholster te mogen hangen. Maar de federale politie is daar tegen omdat “de agenten dan te agressief overkomen”.

“Aan de gordel hangt vijf à zes kilo materiaal. Daarbij komt nog een kogelwerende vest van drie kilo die drukt op dat materiaal. Daardoor krijgen heel wat agenten pijn aan de rug, aan de heupen en de onderbenen”, verklaart vakbondsafgevaardigde Steven Meert (ACV Politie).  

Meert pleit dan ook voor een beenholster voor de agenten, omdat op die manier een deel van het gewicht van de gordel wegvalt. Maar de federale politie is daar niet over te spreken. “Zo een beenholster komt bij het grote publiek agressief over”, klinkt het.

In geval van medische klachten is het wel toegelaten een beenholster te dragen, maar dan moeten de agenten dat wel kunnen verantwoorden. Volgens ACV Politie is dat echter geen oplossing: “Je mag pas een holster dragen als je klachten heb. Dan is het eigenlijk al te laat.”