Hinder door staking luchtverkeersleiders

De staking van de Franse luchtverkeersleiders vandaag en morgen heeft ook gevolgen in ons land. Vanuit Zaventem zijn al een tiental vluchten richting Frankrijk, Spanje en Portugal geschrapt. Ook vanuit Charleroi heeft Ryanair al een tiental vluchten geschrapt.

Zowat veertig procent van de vluchten in Frankrijk worden geannuleerd wegens een staking van de luchtverkeersleiders over de werkorganisatie. Dat werd gisterenavond gemeld door de Franse algemene directie van de burgerluchtvaart (DGAC).

Tiental vluchten geschrapt

De staking zorgt vandaag en morgen ook voor de nodige hinder in ons land. Zo heeft Ryanair zijn verbindingen vanuit ons land met Porto, Barcelona, Palma de Mallorca, Lissabon, Malaga, Porto, Santander en Nîmes geannuleerd. In totaal gaat het om een tiental vluchten vanuit Charleroi die geannuleerd zijn.

Ook vanuit Zaventem zijn in totaal al een tiental vluchten geschrapt. SN Brussels Airlines annuleerde enkel de lijn tussen Brussel en Nice, maar ook andere luchtvaartmaatschappijen annuleren een deel van hun vluchten naar Frankrijk, Spanje en Portugal. In totaal gaat het om een tiental vluchten.

Bij Brussels Airlines blijven de Franse bestemmingen Marseille, Toulouse, Straatsburg, Parijs en Montpellier voorlopig behouden, maar er zal waarschijnlijk wel de nodige vertraging zijn op deze lijnen.

De stakende vakbond in Frankrijk eist onderhandelingen over de werkorganisatie en de pensioenleeftijd voor de luchtverkeersleiders.

Beperkte impact

De heeft een beperkte invloed op het luchtverkeer in België. Enkele vluchten zijn geannuleerd en verschillende andere liepen vertraging op, op Brussels Airport en de luchthaven van Charleroi.