2 agenten gewond bij ongeval in Ieper

Bij een verkeersongeval in het West-Vlaamse Voormezele, nabij Ieper, zijn gisteravond twee agenten gewond geraakt. Het nieuws wordt bevestigd door de politie van Arro Ieper.

De twee agenten raakten lichtgewond na een aanrijding op de Kemmelseweg ter hoogte van de Ruuschaartstraat. Ze waren op weg om dringend bijstand te leveren voor een ander incident, maar bij een inhaalmanoeuvre liep het mis. Toen de combi een personenwagen wou voorbijsteken, sloeg de wagen een zijstraat in. De combi ging van de weg en belandde op zijn zij. De bestuurster van de personenwagen raakte niet gekwetst, beide agentes wel.

De brandweer moest ter plaatse komen om het dak van de combi open te snijden. Eén van de agentes zal een nachtje in het ziekenhuis moeten doorbrengen, de andere agente is er minder erg aan toe. "We zijn vooral blij dat onze medewerkers er al bij al goed van af komen. Het kon veel erger zijn geweest", reageert hoofdcommissaris Georges Aeck. De weg bleef ter hoogte van het ongeval een tijdlang gesloten.