"Hier lig ik, dik tegen mijn goesting"

Wie vandaag of maandag een laatste groet brengt aan Steve Stevaert, krijgt een herdenkingskaartje met daarop het citaat ‘Hier lig ik, dik tegen mijn goesting’ op. Die woorden komen van Stevaert zelf. Hij heeft ooit in een interview gezegd dat die woorden na zijn dood gebruikt moesten worden op zijn grafsteen.

Iedereen die dat wil kan Steve Stevaert vandaag en maandag een laatste groet brengen. Vandaag kwamen onder meer partijgenoten Bruno Tobback, Meryame Kitir en Frank Keunen een laatste groet brengen. Ook Open Vld-politicus Marino Keulen kwam langs, net als voormalig KRC Genk-directeur Dirk Degraen. Er waren ook veel inwoners van Hasselt die geëmotioneerd afscheid kwamen nemen van Stevaert, die zelf burgemeester is geweest van de Limburgse stad.

Iedereen die een laatste groet komt brengen aan Stevaert, krijgt een herdenkingskaartje met daarop het citaat dat Stevaert zelf heeft gekozen: ‘Hier lig ik, dik tegen mijn goesting.” Onder zijn naam, slechts één verwijzing: ‘Lieve echtgenoot van Marleentje’.

De andere zijde van het aandenken is een kleurrijke collage van kindertekeningen en een korte boodschap van Stevaert's buurjongetje: ‘We hadden elkaar nog zoveel te vertellen. Ik wou nog zoveel van je leren. Je bent veel te vroeg gegaan.’ Getekend: Stijn.

Ook maandag kan het grote publiek nog terecht in het uitvaartcentrum om een laatste groet te brengen. Dinsdag volgt dan de crematie en plechtigheid in intieme kring.