Steve Stevaert dood teruggevonden

Steve Stevaert is rond 18 uur dood teruggevonden in het Albertkanaal.  Dat is bevestigd aan onze redactie. De oud-politicus was sinds vanochtend niet meer gezien. Vanmiddag werd langs het Albertkanaal tussen Hasselt en Diepenbeek zijn fiets gevonden, iets later werden er twee jassen uit het kanaal gehaald. Vanavond werd zijn lichaam dan teruggevonden.

Al sinds vanmiddag werd er met man en macht gezocht naar Steve Stevaert. Eerst zochten politie, brandweer, civiele bescherming en de Cel Vermiste Personen intensief in de buurt van waar de fiets teruggevonden werd. Na enkele uren spitsten de hulpdiensten hun zoekactie toe op het Albertkanaal. De brandweer doorzocht het water eerst met een sonar en later ging er ook duiker in het water.

Vanochtend raakte bekend dat de minister van Staat zich voor de rechter moet verantwoorden voor een verkrachtingszaak. In 2010 zou hij een vrouw misbruikt hebben. Stevaert zou de vrouw hebben ontmoet toen ze beiden te gast waren in een programma van Goedele Liekens. De twee werden na afloop aan elkaar voorgesteld. In de loop van de avond zou Stevaert haar dan verkracht hebben. Stevaert beweerde dat hij niet wist dat de raadkamer de zaak naar de rechter had doorverwezen.

Stevaert zou door die verkrachtingszaak tot een wanhoopsdaad gedreven zijn. Tijdens het gerechtelijk onderzoek had hij al op een eventuele wanhoopsdaad gezinspeeld. Stevaert had bij ondervragingen aan de politie gezegd dat hij "zijn afscheidsbrief al op zak had" als het nieuws over de beschuldiging zou uitlekken.

Lees ook:

Wie was Steve Stevaert?

Steve Stevaert: van cafébaas tot minister

Sp.a reageert op overlijden Stevaert

De moeilijke jaren van Stevaert