Ouders in beroep in zaak Blokkendoos

Al zeker vier ouders gaan in beroep tegen de beslissing van de raadkamer over de juffrouw van de basisschool ‘de Blokkendoos’. Eerder deze week werd beslist om haar buiten vervolging te stellen voor de aanranding en verkrachting van enkele kleuters in 2013.

De ouders geloven dat er wel voldoende aanwijzingen zijn om de schuld van de juf te bewijzen en gaan daarom in beroep. Hierdoor verplaatst de zaak naar de kamer van inbeschuldigingstelling, die nu over de zaak zal oordelen.

In juni 2013 zou de juf van de basisschool op het Antwerpse Kiel verschillende kleuters misbruikt hebben. De heisa begon toen een kind aan zijn moeder vertelde dat de kleuterjuf intieme spelletjes met hem en andere kinderen had gespeeld. De ouders stapten daarop meteen naar de directie, maar kregen daar ze niet de respons die ze verwachtten. Er volgde een dagenlang protest voor de schoolpoort door verschillende ouders. Uiteindelijk besliste de school de kinderen een week vroeger met vakantie te sturen en de school al te sluiten.

De kleuterjuf ontkent de feiten en diende zelf al een klacht in tegen de ouders wegens laster en lasterlijke aangifte.