Stevaert vervolgd voor verkrachting

Minister van Staat en voormalig sp.a-voorzitter Steve Stevaert is door de Brusselse raadkamer verwezen naar de strafrechter in een verkrachtingszaak. Dat schrijft de krant De Tijd en is bevestigd aan VTM NIEUWS. Stevaert zegt niets af te weten van de doorverwijzing.

“De feiten dateren van september 2010”, bevestigt het parket van Brussel. Meer informatie over de omstandigheden wil het parket niet kwijt, maar Stevaert zou de vrouw hebben ontmoet toen ze beiden te gast waren in een programma van Goedele Liekens. De twee werden na afloop aan elkaar voorgesteld. In de loop van de avond zou Stevaert haar dan verkracht hebben.

Het slachtoffer heeft daarover jaren gezwegen, maar in 2013 heeft ze dan een klacht ingediend. Die is nu in alle discretie onderzocht door het Brusselse gerecht. Stevaert werd herhaaldelijk verhoord. Hij zou eerst alles hebben ontkend, maar zou dan toch schoorvoetend hebben toegegeven dat hij wel degelijk seks zou hebben gehad met de vrouw, al zou dat wel gebeurd zijn met haar toestemming.

Het parket heeft Stevaert nu doorverwezen. Een exacte datum voor het proces is er nog niet, maar vermoedelijk zal dat begin juni plaatsvinden. Stevaert blijft er echter bij dat hij niet op de hoogte is van de doorverwijzing en ook nooit is opgeroepen. “Dat is nochtans wel gebeurd”, zeggen ze bij het parket.