Hoteldak Astridplein dreigt weg te waaien

Op en rond het Koningin Astridplein in Antwerpen is omstreeks 19u30 alle gevaar geweken in verband met de stormschade aan het dak van het Radisson Blu Astrid Hotel.

Het Koningin Astridplein in de Antwerpse stationsbuurt was sinds 12u15 volledig afgesloten voor het verkeer omdat een deel van de dakbedekking van het Radisson Blu Hotel was losgekomen door het stormweer en voorbijgangers er op die manier gevaar liepen. De brandweer werd met een ladderwagen ter plaatse geroepen om alles te beveiligen. Sinds 19.30u is de omgeving rond het plein alweer volledig vrijgegeven omdat het gevaar geweken is.

Om de ladderwagen op het plein te krijgen, heeft men ook de bovenleiding van het tramverkeer moeten uitschakelen. Er was daarom een tijdlang geen tramverkeer mogelijk tussen de Turnhoutsebaan en de halte Nationale Bank op de Leien, wat voor heel wat hinder zorgde.

Alle gevaar op en rond het Koningin Astridplein in Antwerpen  is ondertussen geweken. De verkeersas Gemeentestraat-Carnotstraat-Turnhoutsebaan kan opnieuw worden vrijgegeven.

Ook het tramverkeer kan weer op gang komen, zij het met gevolgvertragingen. Elders in de stad blijft de brandweer wel nog aan de slag. Het korps kreeg al 400 oproepen voor stormschade te verwerken.