Rabotwijk dicht door hevige rukwinden

In de Gentse Rabotwijk zijn dinsdagmorgen verschillende straten afgesloten voor alle verkeer, voetgangers inbegrepen, omdat door het stormweer afgerukte metalen platen van de verlaten sociale woontoren naar beneden vallen. Dat werd vernomen bij de lokale politie en de brandweer.

De N430 (Opgeëistenlaan en Begijnhoflaan) is in beide richtingen afgesloten tussen de Brugsepoort en de Biervlietstraat. Er is een lokale omleiding maar er is sterke hinder, ook voor het tram- en busverkeer. "Het is een zeer ruim gebied dat afgesloten is", zegt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez van de Gentse lokale politie. "De voorbije nacht zijn platen van de oude Rabottoren naar beneden gekomen. De brandweer heeft momenteel niet het materieel op om die hoogte te werken. De aannemer moet wachten tot de wind gaan liggen is om herstellingen uit te voeren."

Er is een veiligheidszone rond de toren ingesteld, zegt de politiewoordvoerder. "Er is vooral gevaar dat passanten het slachtoffer zouden worden van loskomende platen. Onder meer de Gebroeders de Smetstraat, Opgeëistenlaan, Begijnhoflaan en de (Hector van) Wittenberghestraat zijn afgesloten."