Drukke ochtendspits door stormweer

Door het stormachtige weer verloopt de ochtendspits extra moeizaam. Zowel op de buitenring rond Brussel als op de ring rond Antwerpen lopen de wachttijden op tot twee uur, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de Brusselse buitenring is het twee uur aanschuiven vanuit Wallonië tot het Leonard-kruispunt door twee ongevallen, één in het Waals-Brabantse Ophain en één in Hoeilaart. "In Hoeilaart reed een sportwagen in op zijn voorligger en kwam onder dat voertuig terecht. Er was ook nog een derde wagen betrokken bij het ongeval, waarbij niemand gewond raakte", zegt Hajo Beeckman, die niet kon bevestigen of er daar een boom op het wegdek lag. "Maar in dit gebied rond het Zoniënwoud gebeurt het regelmatig dat er takken op het wegdek liggen."

Ook op de Antwerpse ring verloopt de ochtendspits extra druk. Er was een ongeval in Borgerhout richting Nederland waardoor er twee rijstroken versperd waren. "Het ongeval gebeurde midden in de ochtendspits, waardoor vooral het verkeer vanuit het Waasland richting Antwerpen sterk vertraagd is. De wachttijden lopen op tot twee uur", besluit Beeckman.

Door het stormachtige weer sluiten een aantal steden uit voorzorg hun parken. Zowel de politie van Leuven als die van Antwerpen roepen op om uit de parken te blijven. In Gent is het kruispunt in de Rabotwijk afgesloten omdat er metalen stukken van een oud woongebouw dreigen te vallen.