Kind overleden na zwaar ongeval Peer

Bij een zwaar verkeersongeval in Kleine-Brogel, in het Limburgse Peer, is een meisje van zes om het leven gekomen. Haar ouders en haar jongere broertje van vier vechten nog voor hun leven. Bij het ongeval waren vier auto’s en twaalf personen betrokken.

Het gezin van vier samen in een wagen. Het ongeval gebeurde quasi ter hoogte van hun woning. De gezinsleden werden naar drie verschillende ziekenhuizen gebracht. Het meisje van zes bezweek echter aan haar verwondingen. In de drie andere auto’s vielen nog eens acht lichtgewonden.

Voor de stad Peer is het verkeersongeval een zware klap. “Er is overleg gepleegd met de directie en leerkrachten van de basisschool in Kleine-Brogel, zodat morgenochtend vanuit de politie en de stad de nodige psychosociale hulpverlening is voorzien om de andere kinderen en mensen op te vangen. Ook voor mensen die het ongeval zagen gebeuren, is er opvang geregeld”, vertelt burgemeester Steven Matheï.

Het ongeval zou gebeurd zijn tijdens een afslagmanoeuvre. Het parket van Limburg, afdeling Hasselt, heeft een verkeersdeskundige naar de plaats van het ongeval gestuurd om de precieze omstandigheden te kunnen onderzoeken.