Hondenweer stopt 'De Grote Parade' niet

Ondanks het slechte weer zijn in Brussel duizenden deelnemers de straat opgekomen voor ‘De Grote Parade’. Het gaat om een actie van mensen die zich zorgen maken over het besparingsbeleid van de regering.

De mars is georganiseerd door het burgerinitiatief ‘Hart Boven Hard’. Ze willen van de actie geen klassieke betoging maken, maar een echte kleurrijke parade met veel muziek. “Onze samenleving kent vele uitdagingen, op het vlak van economie, ecologie, armoede, ongelijkheid, diversiteit en stedelijke ontwikkeling”, vertelt Wouter Hillaert van Hart Boven Hard. “Als we daar een antwoord op willen vinden, moeten we uit een ander vaatje tappen dan het huidige beleid.”

Politici in mars

De organisatie hoopte vooraf op twintigduizend deelnemers, maar volgens de politie zijn dat er uiteindelijk zeventienduizend geworden. Er lopen ook heel wat politici mee in de mars, zoals PS-voorzitter Elio Di Rupo en John Crombez van sp.a. Aan hen is wel gevraagd om zich op de vlakte te houden, want de organisatie wil er geen politieke betoging van maken.

De Grote Parade trekt van het Noordstation naar het Albertinaplein voor het station Brussel Centraal. Daar zou de betoging rond 16u moeten aankomen.