Belg (29) verdrinkt in Zuid-Afrika

Een 29-jarige Belg is gisteren verdronken tijdens een canyontocht in Zuid-Afrika. Dat bevestigt Michael Mareel van de FOD Buitenlandse Zaken aan VTM NIEUWS. De man werd meegesleurd tijdens een stroming en werd kilometers verder pas teruggevonden. Alle hulp kwam toen te laat.

De naam van de Belg wordt op vraag van zijn familie niet vrijgegeven. Wat wel geweten is, is dat hij met drie vrienden een canyontocht had geboekt bij ‘Africanyon’ in Plettenberg Bay. Het weer was nochtans slecht en daardoor stond er een sterke stroming. Toch besloten de twee begeleiders van de tocht dat het parcours lang de Salt River in Natures Valley veilig genoeg was. Ondanks de beveiligingsapparatuur die iedereen aanhad,  werd het slachtoffer op een bepaald moment toch meegesleurd door de felle stroming. De reddingsdiensten werden meteen opgeroepen, maar toen de Belg gevonden werd was het al te laat.

De politie nam het lichaam in beslag voor een lijkschouwing. Er werd ook een gerechtelijk onderzoek geopend naar de omstandigheden, om te onderzoeken of de rivier  toch niet te wild was voor de onervaren toeristen.