Kinderen opgepakt na stokslagen op koppel

In Gent zijn acht minderjarigen opgepakt na een diefstal met geweld op een koppel. De feiten vonden woensdagnacht plaats aan het park aan de Groene Vallei. De daders sloegen het koppel met stokken en stalen de handtas van de vrouw. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent.

De lokale politie van Gent kon kort na de feiten twee jongeren in de buurt oppakken. De slachtoffers, die lichte verwondingen opliepen, herkenden één jongere formeel als één van de daders. Na verder onderzoek konden nog zes andere betrokkenen worden geïdentificeerd en opgepakt. Het gaat om minderjarigen tussen 11 en 16 jaar uit Gent, die eerder al in aanraking kwamen met het gerecht.

Het parket Oost-Vlaanderen afdeling Gent vorderde meteen de jeugdrechter. Drie van de daders werden intussen in een gesloten instelling geplaatst. Twee anderen kregen voorwaarden opgelegd, waaronder huisarrest, en blijven onder toezicht van de jeugdrechter. De drie jongsten worden nauwgezet gevolgd door de jeugdrechter en het parket.