Geen vervolging na blokkade foorkramers

De raadkamer in Antwerpen heeft donderdag drie politiemensen buiten vervolging gesteld voor het vermeend toebrengen van opzettelijke slagen en verwondingen aan een foorkramer tijdens de blokkade van de Antwerpse Singel, precies een jaar geleden. Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

Enkele honderden foorkramers hadden op 26 maart 2014 alle grote invalswegen van Antwerpen geblokkeerd met hun vrachtwagens uit protest voor de verhuis van de Sinksenfoor van de Gedempte Zuiderdokken naar Park Spoor Oost. Toen de politie het kruispunt aan de Turnhoutsepoort met de Singel wilde ontruimen, kwam het tot harde confrontaties met de oproerpolitie. Dat is ook te zien op beelden. Drieënveertig foorkramers die hun vrachtwagens weigerden te verplaatsen, werden opgepakt.

Eén van hen was Frank Delforge, woordvoerder van de foorkramers. Hij diende op 4 juni een klacht met burgerlijke partijstelling in tegen drie politiemensen die volgens hem overdreven gewelddadig hadden opgetreden. Er volgde een onderzoek en de raadkamer besliste donderdag op basis daarvan om de drie buiten vervolging te stellen.