Dossier Vakbondsacties

Vakbondsvrouw Raymonde op pensioen

Raymonde Le Lepvrier, regionaal BBTK-secretaris in Namen die in opspraak kwam toen ze bij de nationale staking in december vorig jaar kledij van een winkel die niet meestaakte op de grond gooide, gaat op brugpensioen. Dat bevestigt haar vakbond. "De vooropzeg ging in voorafgaand aan de staking van 15 december. Alle speculaties en valse geruchten over haar vertrek zijn dus ongegrond", luidt het in een persbericht.

Raymonde heeft volgens BBTK een loopbaan van 42 jaar achter de rug en beantwoordt aan de leeftijdsvoorwaarden en loopbaancriteria om op brugpensioen (SWT) te gaan. "De regionaal secretaris geniet het vertrouwen van haar organisatie en zal haar mandaat uitdoen tot aan haar vertrek", luidt het. Volgens verschillende media is het vertrek voor eind dit jaar.

Raymonde Le Lepvrier werd op 15 december 2014 gefilmd toen ze in een winkel die niet meestaakte kledij op de grond gooide. Het filmpje werd door verschillende media opgepikt, op sociale media werd verontwaardigd gereageerd. Onder meer handelsfederatie Comeos eiste haar ontslag, maar de socialistische vakbond bleef zijn secretaris steunen.

Bekijk de beelden van hoe Raymonde tekeer ging hier opnieuw: