Politie beschoten op Brusselse Ring

Een patrouille van de lokale politie ViMa (Vilvoorde/Machelen) is afgelopen nacht op de Brusselse Ring onder vuur genomen met oorlogswapens. De patrouille was op dat moment een verdacht voertuig aan het achtervolgen en het waren de inzittenden van dat voertuig die het vuur openden. Dinsdagochtend werd de vluchtwagen teruggevonden in Groot-Bijgaarden maar van de inzittenden was geen spoor meer. In de wagen lag wel een kalasjnikov, vermoedelijk het wapen waarmee geschoten is. Dat bevestigt het parket Halle-Vilvoorde.

"Rond 03.15 uur vannacht kruiste de politie van de politiezone VIMA ter hoogte van de Medialaan in Vilvoorde een voertuig met twee inzittenden", zegt parketwoordvoerster Carol Vercarre. "Bij het zien van de politie, reed dat voertuig meteen snel weg. De politie zette de achtervolging in, maar op de Ring ter hoogte van Jette nam de passagier van het voertuig de politie onder vuur. Het politievoertuig noch de agenten werden geraakt, maar de politie heeft daardoor wel moeten afremmen en zo is het voertuig kunnen ontsnappen."

Kalasjnikov

Het vluchtvoertuig werd teruggevonden in de Gossetlaan in Groot-Bijgaarden, waar het tegen een boom tot stilstand was gekomen. "In het voertuig bleek een kalasjnikov te liggen, mogelijk het wapen waarmee gevuurd werd", gaat de parketwoordvoerster verder. "Het voertuig droeg ook gestolen nummerplaten. Van de verdachten is echter geen spoor meer. De federale gerechtelijke politie van Asse is een onderzoek gestart, het labo en een speurhond onderzoeken het voertuig en de omgeving en er wordt ook nagegaan of de camera's van bedrijven in de buurt iets geregistreerd hebben. Ook op de Ring werd een onderzoek gedaan naar mogelijke sporen."