Dossier De Grote Geldbarometer

Kloof tussen spaarboekjes groeit

Volgens Bankshopper.be brengt het beste spaarboekje op dit moment tien keer meer op dan het slechtste. De bank die het hoogste rendement aanbiedt, is PSA Bank met een totale rente van 2%. De laagste spaarrekening vind je bij KBC en Belfius.

De kloof tussen de beste en slechtste spaarboekje blijft groeien volgens Bankshopper.be. Afgelopen zomer was het hoogste rendement nog vijf keer meer dan het laagste, nu is dat tien keer meer.

Bovendien is het volgens de website de moeite om de verschillende spaarkboekjes per bank te bestuderen. Het ene spaarboekje rendeert namelijk beter dan het andere, afhankelijk van je spaarbedrag. Hoewel je zonder kosten en zonder je opgebouwde getrouwheidspremie te verliezen drie keer per jaar van rekening kan veranderen bij je bank, doen heel weinig spaarders dit.

Het rendement is niet de enige factor waar je rekening mee moet houden met het kiezen van een spaarboekje. Zo krijgt de bank met de beste spaarboekje opvallende slechtere ratings.

Via de Spaartest wil Bankshopper.be gebruikers aansporen om te onderzoeken "naar welke rekening je je spaarcenten het beste overschrijft."