Dossier Strijd tegen IS

Aanslag Tunis: Parket opent zelf onderzoek

Het federaal parket in ons land opent een eigen onderzoek naar de aanslag in Tunis. Daarbij kwam een 61-jarige Belgische vrouw om het leven en raakte haar 62-jarige echtgenoot zwaargewond. Zaterdag schreef de krant Het Laatste Nieuws dat één van de verdachten die na de aanslag in Tunesië werden opgepakt, een tijdlang in België zou verbleven hebben maar daarover heeft het federaal parket nog geen informatie.

De aanslag, die vorige week woensdag plaatsvond, en opgeëist werd door terreurgroep IS, eiste het leven van twintig buitenlandse toeristen en een Tunesiër. Eén van die buitenlandse slachtoffers was een 61-jarige vrouw uit het Antwerpse die samen met haar echtgenoot op cruise was en een stop maakte in de Tunesische hoofdstad.

Kort na de aanslag werden minstens elf personen in Tunesië in de boeien geslagen. Zaterdag schreef Het Laatste Nieuws, op gezag van de Tunesische staatssecretaris voor Veiligheid die door een lokaal tv-station geïnterviewd werd, dat één van die verdachten tot voor kort in België zou verbleven hebben.