Twee broers sterven op E17 in Kruishoutem

In het Oost-Vlaamse Kruishoutem zijn in afgelopen nacht twee inzittenden van een personenwagen om het leven gekomen nadat hun wagen van de baan afweek op de E17 en in een weide belandde. Dat bevestigt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De auto werd pas zondagmorgen ontdekt, omdat er geen getuigen waren op het ogenblik van het ongeval.

Het ongeval gebeurde in de richting van Kortrijk voor de afrit van Kruishoutem. De wagen week door nog onbekende oorzaak van de baan af, ging door de vangrail en kwam in een weide naast de snelweg terecht. De bestuurder en de passagier in de wagen overleefden de klap niet, zegt het parket. Het gaat om twee broers uit Kruishoutem van 34 en 36 jaar oud. Volgens de eerste vaststellingen waren geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval.

Het is niet duidelijk om hoe laat het ongeval gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag, aldus politie en parket. Er waren geen getuigen op het moment van het ongeval, maar zondagmorgen meldde iemand dat er een wagen in de weide naast de E17 lag. De inzittenden waren ter plaatse overleden.

Volgens de eerste gegevens waren er geen defecten aan de wagen en waren er geen andere voertuigen betrokken bij het ongeval. Mogelijk is de bestuurder van de auto in slaap gevallen. Het parket heeft een verkeersdeskundige en een wetsdokter aangesteld voor verder onderzoek.