Groeiende agressie bij de autokeuring

De christelijke vakbond ACV waarschuwt voor stijgende agressie in keuringsstations, in het bijzonder in de regio Brussel. Die waarschuwing komt er nadat een controleur van het keuringsstation in Haren gisteren werd aangevallen door een ontevreden klant. Dat zegt LBC-NVK-secretaris Tina De Greef.

Een garagist was ontevreden over de rode kaart die hij had gekregen voor een tweedehandswagen. Hij wilde de wagen namelijk doorverkopen, maar met zo’n rode kaart is dat niet mogelijk. De man uitte zijn boosheid door de controleur aan te vallen. Hij sloeg hem in het gezicht, waardoor het slachtoffer naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Volgens De Greef is het niet de eerste keer dat het personeel van het keuringsstation in Haren wordt aangevallen. Maar er zouden in alle keuringsstations in het land groeiende problemen zijn met agressieve klanten.

“De stijgende agressie is een fenomeen dat we al een vijftal jaar tegenkomen”, aldus De Greef. “Het is enorm verergerd sinds de fraude in het keuringscentrum in Anderlecht aan het licht is gekomen. Dat heeft geleid tot stijgende ontevredenheid over afgekeurde tweedehandswagens.”