Slachtoffer is zicht 1 oog definitief kwijt

Het parket heeft vanmiddag tijdens een persconferentie meer informatie gegeven over de zuurgooier van Delhaize. De Nederlandse verdachte, Jelle F., heeft intussen volledige bekentenissen afgelegd, zowel over de zuuraanval als de afpersing van Delhaize. De toestand van zijn slachtoffer verbetert, maar de vrouw is waarschijnlijk het zicht aan één oog definitief kwijt.

Justitie gaf meer informatie over de identiteit van Jelle F, de Nederlander die de zuuraanval bekende. “Hij is het tweede kind van een Nederlandse kunstenaar, studeerde drie jaar rechten en zat anderhalf jaar zonder werk. Dat laatste stemde hem bijzonder somber”, aldus de woordvoerster van het parket.

Volgens het parket wou de Nederlander een grote winkelketen treffen die buiten Nederland gevestigd is. “Hij viseerde Delhaize zonder dat hij een band heeft met de keten, maar hij haalde zijn inspiratie bij eerdere bedreigingen die Albert Heijn ontving.”

Het parket gaf ook toelichting over de huidige toestand van het slachtoffer van de zuurgooier. “De toestand van het slachtoffer is verbeterd”, aldus het parket. “Maar de vrouw zal het zicht aan één oog waarschijnlijk definitief verliezen.”