Bontinck veroordeeld voor partnergeweld

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft ex-Syriëstrijder Jejoen Bontinck vandaag veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel voor slagen aan zijn vriendin. Aan het uitstel werden wel de nodige voorwaarden gekoppeld. Zo moet hij een therapie rond relatievorming volgen, waar zijn vriendin, als ze dat wil, aan mag meewerken.

De feiten waarvoor hij veroordeeld werd, dateren van 17 november 2014. De vrouw was naar Jejoen gegaan om haar laptop en geld op te halen. Hij bewaarde die voor haar, omdat ze "een gat in haar hand" heeft. Het kwam tot een woordenwisseling en ze vertelde later aan de politie dat hij haar bij de haren had gegrepen en een vuistslag had gegeven. Toen ze in foetushouding op de grond lag, had hij haar geschopt tegen het hoofd en de rug.

Ze zei dat hij al meermaals geweld had gebruikt, onder meer op 7 en 11 november. Ze maakten vaak ruzie, omdat Jejoen het moeilijk had met haar werk als prostituee en haar drugsgebruik. Jejoen erkende dat de discussies soms met wat duw- en trekwerk gepaard gingen, maar ontkende dat hij haar ooit geslagen of gestampt had.

De twee maakten het weer goed en de vrouw trok al haar verklaringen in. Volgens de procureur doen slachtoffers van intrafamiliaal geweld dat wel vaker. Haar oorspronkelijke versie van de feiten werd echter ondersteund door een medisch attest én de verklaring van een vriend, die gezien had hoe hij haar geschopt had.

De verdediging had de vrijspraak gepleit, maar de rechtbank vond de feiten van 17 november bewezen. Die van 7 en 11 november werden niet weerhouden.