Jelle F. bekent zuuraanval

Jelle F., de Nederlandse verdachte van de zuuraanval op een poetsvrouw van Delhaize, heeft vandaag bij de onderzoeksrechter volledige bekentenissen afgelegd. Eerder had hij al toegegeven dat hij de warenhuisgroep had afgeperst maar nu heeft hij ook bekend dat hij de zuuraanval gepleegd heeft. Volgens zijn advocaat wou hij op die manier wraak nemen op de maatschappij. "Het psychiatrisch verslag moet meer duidelijkheid brengen", zegt zijn advocaat, meester Sven Mary.

"Mijn cliënt heeft vandaag volledige bekentenissen afgelegd omdat hij vindt dat het slachtoffer recht heeft op de volledige waarheid", zegt meester Mary. "Hij was een stuk minder verward dan bij zijn eerste verhoor, dinsdag, maar er spelen nog steeds heel wat emoties mee. De psychiatrische verslagen zullen veel duidelijk moeten maken."

Volgens meester Mary waren de bekentenissen bijna onvermijdelijk. "De elementen van het dossier spraken voor zich en als advocaat moet je dan ook soms mensen tegen zichzelf beschermen." 

Waarom F. België uitkoos om de feiten te plegen, kon de strafpleiter nog niet verduidelijken. "Wel is het zo dat hij bekeken heeft welke warenhuisketen hij zou benaderen en hij zou vastgesteld hebben dat het bij Delhaize het makkelijkst was om contact op te nemen."

Bekijk ook: