Coca-Cola schuldig voor 'giftig' flesje

Coca-Cola moet een Diepenbeekse vrouw een voorlopige schadevergoeding van 4.000 euro betalen en het deskundig onderzoek afwachten dat een dokter zal uitvoeren. De vrouw liep inwendige letsels op na het drinken van het flesje Chaudfontainewater. Coca-Cola gaat in beroep.

In januari 2013 dronk de vrouw van een flesje Chaudfontaine. Daarbij kreeg ze waterzinkchloride binnen, wat zorgde voor ernstige inwendige letsels. Haar maag en galblaas moesten verwijderd worden omdat ze derdegraadsbrandwonden vertoonden. Haar slokdarm had tweedegraadsbrandwonden. De vrouw was ook zwanger op het moment van de feiten, maar haar zwangerschap kwam gelukkig niet in gevaar.

Volgens de vrouw had ze enkel een nieuw flesje water gekregen als compensatie. Daarop spande ze een rechtszaak aan. Haar raadsman vroeg 4.000 euro voorlopige schadevergoeding en de aanstelling van een deskundige. Die eisen zijn nu ingewilligd.

Maar Coca-Cola legt zich niet neer bij deze beslissing en gaat in beroep. "Deze beslissing van de burgerlijke rechtbank komt er na een seponering van het strafrechtelijk onderzoek, waaraan Coca-Cola zijn volledige medewerking heeft gegeven, omdat er geen bewuste of onbewuste fout in de productie kon worden vastgesteld", aldus Langerock. "Wij leven uiteraard sterk mee met wat het slachtoffer is overkomen en hopen van harte dat zij haar herstel kan voortzetten. Daarbij benadrukken we wel graag dat dit geen erkenning van schuld inhoudt. We zullen dan ook in beroep gaan tegen dit vonnis."