Dossier Kasteelmoord

2de verdachte is neef dader Kasteelmoord

In het kader van de Kasteelmoord bevestigt het parket van Brugge dat de aangehouden verdachte in Nederland de neef is van de overleden Ronny Van Bommel. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Ronny Van Bommel al ontmaskerd als vermoedelijke huurmoordenaar. Die zou hulp gekregen hebben van zijn neef, de 37-jarige Roij Larmit uit het Nederlandse Tilburg.

Het DNA van Roij Larmit is teruggevonden op het plastic zeil waarin Stijn Saelens begraven was. Het gerecht hoopt dat Larmit kan vertellen wie de opdracht gaf voor de moord op Stijn Saelens op 31 januari 2012. Maar voorlopig weigert Larmit nog elke medewerking aan het onderzoek. Hij is ondertussen overgebracht naar de gevangenis van Amsterdam, en wacht daar op zijn uitlevering. Die zal ten vroegste op 10 april plaatsvinden.

Op 31 januari 2012 werd de 34-jarige projectontwikkelaar Stijn Saelens neergeschoten in zijn woning, het kasteel Carpentier in Wingene. Onder meer de schoonvader, André Gyselbrecht, en de schoonbroer van Saelens, Peter Gyselbrecht, alsook een oude vriend van de schoonvader, Pierre Serry, werden opgepakt omdat ze een hand zouden hebben gehad in de dood van Saelens.