Zuurgooier beroept zich op zwijgrecht

Jelle F., de Nederlandse verdachte van de zuuraanval op een poetsvrouw van warenhuisketen Delhaize, is deze voormiddag aan België uitgeleverd en kort na de middag verhoord door de speurders van de Brusselse federale gerechtelijke politie (FGP). Daar heeft de 42-jarige man zich op zijn zwijgrecht beroepen. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen. F. wordt zo meteen voorgeleid bij onderzoeksrechter Gruwez, die hem naar alle waarschijnlijkheid onder aanhoudingsbevel zal plaatsen.

De verdachte werd om 10u15 op een parkeerterrein aan de Frans-Belgische grens aan de Belgische politiediensten overgeleverd. Die reden meteen met de man naar de lokalen van de Brusselse FGP, in de Koningsstraat, waar hij kort na 13.00 uur aankwam.

Bij zijn eerste verhoor door de speurders maakte Jelle F. naar verluidt een rustige indruk, maar beriep hij zich wel op zijn zwijgrecht. De advocaten van de man geven voorlopig geen enkele commentaar terwijl het parket aankondigde pas te communiceren nadat F. door de onderzoeksrechter was verhoord.

Bekijk ook: