Mechelen vecht komst Uplace aan

Het stadsbestuur van Mechelen zal een bezwaarschrift indienen tegen de komst van Uplace, het grote shoppingcenter dat er in Machelen moet komen. Opvallend: de partijen die de komst van Uplace goedkeurden in het Vlaams Parlement (Open Vld, N-VA en CD&V), vechten vanuit Mechelen de komst van Uplace aan.

Het schepencollege van de stad Mechelen besliste vrijdag al om een bezwaarschrift in te dienen, maar maakte dat voornemen pas gisterenavond tijdens een speciale gemeenteraadscommissie bekend.

“Onze juridische dienst zal een bezwaarschrift indienen tegen Uplace”, zegt burgemeester Bart Somers. “We zijn er van overtuigd dat Uplace een negatieve impact heeft op Mechelen en zullen dat ook proberen bewijzen.”

Opvallend is dat het bezwaarschrift gesteund wordt door de drie partijen die de komst van Uplace eerder goedkeurden in het Vlaams Parlement: Open Vld, CD&V en N-VA. In Mechelen zitten deze drie partijen in de meerderheid, samen met coalitiepartner Groen. De lokale afdelingen verzetten zich dus tegen de beslissing van hun nationale partijen in het Vlaams Parlement.