"Hond Jagger werd in België vergiftigd"

De vergiftigde Ierse setter uit Tongeren werd niet vergiftigd op de hondenshow 'Crufts' in Groot-Brittannië. Dat blijkt uit toxicologisch onderzoek. Uit het onderzoek bleek ook dat jagger vergiftigd werd met een snelwerkend gif, dat in Europa verboden is. Het is dus onmogelijk dat de hond voor de wedstrijd vergiftigd werd. 

Het gif dat Jagger toegediend kreeg, werkt al na amper een half uur à drie uur na toediening. Jagger stierf echter pas 28 uur nadat hij de hondenwedstrijd 'Crufts' gewonnen had. "Omdat Jagger pas kort voor zijn dood in België symptonen van het gif toonde, kunnen we concluderen dat hij niet vergiftigd werd op onze show", verklaart Caroline Kiso van de Kennel Club.  Uit de autopsie bleek verder ook dat het gif via een biefstuk werd toegediend. 

De baasjes van de viervoeter geloofden dat hun hond vergiftigd werd door een jaloers baasje van de concurrentie. Het verhaal van de vermoorde Vlaamse hond werd meteen opgepikt door de internationale media. Het dier verscheen op Engelse, Duitse, Nederlandse, Spaanse en zelfs Amerikaanse nieuwssites.