Tongeren lokt bijna 100.000 'vikingen'

Zondagavond is in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren het doek gevallen over de tentoonstelling 'Vikingen!'. De expo heeft 95.147 bezoekers mogen verwelkomen, wat een groot succes mag genoemd worden. Een tentoonstelling over het leven van Gladiatoren in het oude Rome is een volgend project dat in Tongeren op stapel staat, zo meldt directeur Carmen Willems.

De rondreizende tentoonstelling 'Vikingen!' ging in Tongeren van start op 18 oktober 2014 en liep tot zondagavond 15 maart. In totaal werden er 95.147 bezoekers geteld. Samen met de 40.000 bezoekers voor het Vikingfestival is dat een ongeëvenaard succes. Het Gallo-Romeins Museum had de expo graag willen verlengen, maar dat was onmogelijk omdat de stukken over twee weken al in Oostenrijk zullen tentoongesteld worden.

"Met de behaalde cijfers zijn we uitermate tevreden", aldus Igor Philtjens, gedeputeerde voor Cultuur in Limburg. "We mochten zelfs meer bezoekers verwelkomen dan in Barcelona, waar Vikingen! te zien was vooraleer naar Tongeren te komen."

Het Gallo-Romeins Museum is intussen al bezig met de uitwerking van een volgende expositie. "We werken momenteel hard aan een tentoonstelling over het leven van Gladiatoren in het oude Rome", aldus directeur Carmen Willems. "We doen dat in samenwerking met de befaamde dr. Rea van het Colosseum in Rome. Opnieuw een hele uitdaging, waar we gezien de positieve respons op het zopas afgelopen project, bijzonder veel zin in hebben."