2 doden, 6 gewonden bij crash Antwerpen

In Antwerpen is vanochtend op het kruispunt van de Noorderlaan en de Manchesterlaan een zeer zwaar ongeval gebeurd, waarbij drie wagens betrokken waren. Een wagen reed vermoedelijk met hoge snelheid tegen een andere wagen, waarin de mannelijke bestuurder en zijn vrouw overleden. Vijf anderen raakten lichtgewond.

Omdat het ongeval op 200 meter van de brandweerkazerne gebeurde, mobiliseerde een van de brandweerlieden omstreeks 8.50 uur zelf zijn collega's, waardoor de noodhulp snel ter plaatse kon zijn. "Er is vermoedelijk een botsing tegen hoge snelheid gebeurd. De aanrijdende wagen, waarin vijf jongeren zaten, is over de kop gegaan en tientallen meters verder geschoven", zegt Antwerps politiewoordvoerder Sven Lommaert. "De aangereden wagen is helemaal verhakkeld. De bestuurder, een oudere man, is uit z'n wagen geslingerd. Wie de derde wagen heeft geraakt, is nog niet zeker, maar daar viel de schade mee."

De bestuurder van de aangereden wagen overleed meteen. Een vrouw in het voertuig werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis, zij overleed later aan haar verwondingen. In de andere wagens zaten in totaal tien inzittenden. Zes van hen raakten lichtgewond.

Volgens de politie was de ravage enorm. "De brokstukken lagen over 200 meter verspreid, over alle rijstroken heen. Het verkeersongevallenteam van de Antwerpse politie is volop opmetingen aan het doen, om de analyse te kunnen vervolledigen. De Noorderlaan zal in de richting van Ekeren nog een hele tijd afgesloten zijn", klinkt het. Er is een lokale omleiding voorzien.

Aanvankelijk werd gemeld dat het medisch interventieplan werd opgestart, maar het bleek uiteindelijk enkel een overweging te zijn.