Jongen (6) sterft na val in koranschool

Een jongen van zes jaar is zaterdagnamiddag overleden aan de gevolgen van zijn verwondingen. Het kind viel omstreeks 14.10 uur van de trappen in een koranschool in Sint-Joost-ten-Node. De woordvoerder van de politiezone Brussel Noord bevestigt daarmee informatie van Sudpresse. Volgens woordvoerder Roland Thiébault overleed het kind in de ziekenwagen, op weg naar het ziekenhuis. De school in de Grensstraat in Sint-Joost-ten-Node werd verzegeld.

De hypothese van een ongeval moet nog door het parket bevestigd worden. De onderzoeksrechter en het gerechtelijk laboratorium kwamen ter plaatse. Het Brusselse parket heeft aan de brandweer een verslag gevraagd over de toestand en de veiligheid van het gebouw.

Burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node begaf zich ook ter plaatse. De preventiedienst van de gemeente en de politie gingen over tot een evacuatie van alle klassen, waardoor een honderdtal kinderen het gebouw moesten verlaten.

Burgemeester Kir laat eerst het gerecht zijn werk doen en wacht de besluiten af vooraleer om het even welke beslissing te nemen. Kir wil zich eerst richten op de omkadering van de familie en de kinderen die het drama meemaakten. Er is psychosociale begeleiding ingesteld voor alle deelnemers van de school. "Het was een echte schok voor de gemeenschap."