Witte mars na drama in fabriek

In Mechelen hebben zo'n 120 vrienden en familieleden van Frederic P. zaterdag/vandaag een herdenkingsmoment gehouden aan de poort van de fabriek waar hij vorige zondag op achttienjarige leeftijd om het leven kwam. Er werden rozen neergelegd, ballonnen opgelaten en herinneringen opgehaald ter nagedachtenis van de jongeman.

Familie en vrienden verzamelden omstreeks 14.00 uur in het Mechelse Vrijbroekpark. Van daaruit stapten ze onder begeleiding van de Mechelse politie naar Guldendal. Daar ligt het failliete bedrijf Inofer Productions, waar Frederic P. vorige zondag met drie anderen binnenging om er met heftrucks te gaan rijden. Een deel van het gebouw stortte in, waardoor Frederic en ook de elfjarige Jolyn P. - een vriendinnetje van zijn halfzus - bedolven raakten en omkwamen.

Aan Guldendal werden witte rozen neergelegd. Verschillende aanwezigen vertelden geëmotioneerd over hun band met Frederic. Er werden ook tientallen ballonnen opgelaten, met daaraan kaartjes met de namen Frederic en Jolyn op. Een aantal vrienden schreef ook boodschappen op de blauwe poort.

Dinsdag vindt in de Sint-Martinuskerk in Hombeek de uitvaartplechtigheid van de jongeman plaats. Eerder op zaterdag namen familie en vrienden op de stedelijke begraafplaats van Mechelen afscheid van Jolyn P