Zedenincident met 14-jarige op school

Op het lyceum ‘Guy Cudell’ is een studente van veertien jaar slachtoffer geworden van een mogelijke aanrandings-of verkrachtingspoging. Dat meldt La Dernière Heure. Burgemeester Emir Kir van Sint-Joost-ten-Node heeft meteen een buitengewoon schepencollege samengeroepen.

De feiten dateren van 9 januari, maar zijn nu pas aan het licht gekomen. Volgens de krant betrapte de conciërge van de school een jongen van zeventien bovenop een veertienjarige studente, liggend op een tafel. De schoolverantwoordelijke meldde in een rapport dat er ook drie jongens aanwezig in de school, die naar eigen zeggen op hun vriend en zijn liefje wachtten.  Noch de drie jongens, noch de zeventienjarige jongen zijn leerlingen van de school. Het schepencollege heeft nu besloten de feiten te melden aan de politie en meer veiligheidsmaatregelen rond de school te nemen. Er komen drie opvoeders bij om toezicht te houden aan de schoolpoorten en in de school komen bewakingscamera’s.

 

De burgemeester en schepen van Onderwijs Philippe Boïketé zaten samen met de verantwoordelijken van de dienst Onderwijs van de gemeente, de prefect en de directeur van het lyceum. Deze laatste twee hoorden het meisje haar kant van het verhaal en benadrukken dat de door de leerling gemelde feiten erg verschillen met wat het krantenbericht meldt.

Beeld: Google Street View