"Dankzij DNA-test 2e dader opgepakt"

Er is een doorbraak in de Kasteelmoord. Na meer dan drie jaar weet het parket in Brugge eindelijk wie de twee uitvoerders zijn van de moord op Stijn Saelens. Eén dader was al bekend, die is ondertussen overleden. Maar nu heeft een DNA-test aangetoond dat een Nederlandse verdachte de tweede dader is.

Volgens VTM NIEUWS-journalist Faroek Ozgünes kon de tweede dader opgespoord worden aan de hand van DNA dat teruggevonden werd op het dekzeil waarin het lichaam van Stijn Saelens verwikkeld was. Er kon toen een verdachte worden aangeduid. De man in kwestie is afkomstig uit het criminele milieu van Eindhoven . Hij weigerde eerst om mee te werken, maar moest uiteindelijk zijn DNA afstaan. Faroek Ozgünes zegt nog dat het sowieso om een doorbraak gaat in het onderzoek.

Toch mogen we niet te optimistisch zijn. De man zal niet zomaar vertellen wat hij gedaan heeft, aldus Faroek Ozgünes. De man is aangehouden in Nederland, maar zal binnenkort aan België worden uitgeleverd. Speurders zullen hem dan aan de tand voelen. En een grondig financieel onderzoek zal moeten uitmaken of de man al dan niet betaald werd om Saelens te vermoorden.