Dossier Kasteelmoord

Nieuwe doorbraak in Kasteelmoord

Er is een nieuwe doorbraak in het dossier rond de Kasteelmoord. Het DNA van de verdachte die vorige maand werd aangehouden in Nederland, komt overeen met een openstaand spoor in de zaak. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De uitlevering van de man is gevraagd.

Vorige maand was er een plotse ontwikkeling in de zaak toen een tweede verdachte werd aangehouden in Nederland. De speurders spitsen zich al heel lang toe op de zoektocht naar de uitvoerders van de Kasteelmoord. Eind januari 2013 werd de ondertussen overleden Eindhovenaar Ronald Van Bommel al ontmaskerd als vermoedelijke huurmoordenaar. De positieve DNA-match wijst erop dat nu mogelijk ook de tweede uitvoerder is geïdentificeerd.

Op 31 januari 2012 werd de 34-jarige projectonwtikkelaar Stijn Saelens neergeschoten in zijn woning, het kasteel Carpentier in Wingene. Onder meer de schoonvader, André Gyselbrecht, en de schoonbroer van Saelens, Peter Gyselbrecht, alsook een oude vriend van de schoonvader, Pierre Serry, werden opgepakt omdat ze een hand zouden hebben gehad in de dood van Saelens.

De persmededeling van het parket West-Vlaanderen, afdeling Brugge:

“ De onderzoeksrechter laat weten dat er een positieve DNA-match is tussen de  persoon die werd aangehouden in Nederland op verdenking van zijn betrokkenheid bij de zogenaamde Kasteelmoord en een openstaand spoor in dit dossier. Doorgedreven onderzoek door de federale gerechtelijke politie van Brugge heeft geleid tot dit resultaat. De uitlevering van deze verdachte is gevraagd.”

Bekijk ook: Kasteelmoord: nog verdachte opgepakt