Zuurgooier volgende week uitgeleverd

Jelle F., de Nederlandse verdachte van de zuuraanval op een poetsvrouw van warenhuisketen Delhaize, wordt begin volgende week aan België uitgeleverd. Dat meldt het Brusselse parket. De man werd vorige week in Frankrijk in de omgeving van Parijs opgepakt en verzet zich niet tegen zijn uitlevering. Een exacte datum is er nog niet maar de uitlevering zou in de eerste helft van de week plaatsvinden.

F. (42) zou eind oktober uit Amsterdam, waar hij een administratieve job had bij een scheepswerfbedrijf, vertrokken zijn, zogezegd om naar Barcelona te verhuizen. De Belgische speurders vermoeden echter dat hij daar nooit is geweest maar een hele tijd in België heeft rondgedoold en verantwoordelijk is voor de aanval op een Delhaize-warenhuis in de Antwerpse Museumstraat, op 20 februari.

Bij die zuuraanval werd een 52-jarige poetsvrouw overgoten met een zuur. Het slachtoffer raakte niet alleen zwaar verbrand door het product, maar liep ook interne verwondingen op. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze een tijdlang in een kunstmatige coma werd gehouden. Intussen is de vrouw daar uit ontwaakt. De zuuraanval werd nog dezelfde dag opgeëist door een man die al verschillende maanden Delhaize aan het afpersen was.

De supermarktketen had in december via e-mail al minstens twee dreigbrieven gekregen waarin gedreigd werd met zuuraanvallen op klanten. Delhaize zou daarop, zowel voor als na de zuuraanval, in totaal zo'n 40.000 euro gestort hebben op rekeningen die gelinkt waren aan anonieme Franse prepaid-kredietkaarten waarover de afperser beschikte.