Zuurgooier is Nederlandse jurist

De man die bijna drie weken geleden aan een Delhaize in Antwerpen een bijtend zuur in het aangezicht van een poetsvrouw gooide, is meer dan waarschijnlijk een jurist van 42 uit Amsterdam. Zijn moeder en zijn vriend hadden hem herkend op de camerabeelden. De man zal zo snel mogelijk aan ons uitgeleverd worden.

Jelle F. verdween eind oktober uit Amsterdam. Tegen zijn moeder en zijn vriend had hij gezegd dat naar Barcelona trok, omdat hij daar nieuw werk had. Waarschijnlijk is hij daar nooit geweest.

Vorige week werd hij per toeval opgepakt door de Franse politie, tijdens een verkeerscontrole in de buurt van Parijs. “Gisteren hebben de Franse autoriteiten ons ingelicht dat hij kan worden uitgeleverd”, vertelt Marie-Rose Broucker van het parket van Brussel aan VTM NIEUWS. “Hij heeft zich niet verzet tegen de uitlevering.”

VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez zag vandaag hoe Belgische speurders de woning van de verdachte in Amsterdam hebben doorzocht. Of ze bezwarende zaken hebben ontdekt, is niet bekend.

 

Van zodra de man in ons land is, zal hij opnieuw worden ondervraagd door de politie en de onderzoeksrechter. Die zal dan beslissen of de man verder blijf aangehouden. Belgische speurders doorzoeken alvast zijn woning in Amsterdam. 

Bekijk ook: Zuurgooier opgepakt in Parijs

Bekijk ook: Politie toont beelden van zuurgooier