Milde straffen in zaak drugsdode (16)

De correctionele rechtbank in Brugge heeft drie beklaagden schuldig bevonden voor een overdosis van een zestienjarige jongen. Het slachtoffer kwam eind april in de Oostendse discotheek The Oh! om het leven door een overdosis xtc. De leverancier kreeg veertig maanden cel, waarvan de helft met uitstel. Volgens de rechter is het slachtoffer voor 75 procent aansprakelijk.

Het zestienjarige slachtoffer werd in de nacht van 26 op 27 april 2014 onwel in de discotheek. Uit de autopsie bleek dat hij was bezweken aan een overdosis xtc. Tijdens het onderzoek werden gevaarlijke xtc-pillen in de vorm van dominosteentjes teruggevonden.

Al snel kwamen twee Bruggelingen in het vizier van de speurders. Een negentienjarige bekende dat hij het slachtoffer in contact bracht met de dealer. Die verkocht vlak voor de feiten in totaal 75 pillen aan het slachtoffer, die ze vervolgens zelf wilde verkopen en gebruiken. Begin september werd een nog grotere dealer ontmaskerd, die nu veertig maanden cel krijgt. 

De dealer die rechtstreeks in contact stond met het slachtoffer krijgt dertig maanden met uitstel. De jongen die hem ermee in contact bracht, krijgt een werkstraf van tweehonderd uur, waarvan de helft met uitstel.

Bekijk ook: