ACV: "Het akkoord is één en ondeelbaar"

De Groep van Tien, met daarin vakbonden en werkgevers, heeft vanochtend een tweetal uur samengezeten over het akkoord van de regering over het brugpensioen. Wat daar is gezegd, is niet bekend. Bij de start van het overleg noemde ACV-voorzitter Leemans het akkoord nog “één en ondeelbaar”.

De sociale partners bereikten vorige week een compromis over het brugpensioen. De regering heeft daarop een akkoord bereikt, dat een aantal wijzingen heeft aangebracht aan het compromis. Het is nu aan de vakbonden om dat al dan niet goed te keuren.

De socialistische vakbond ABVV zou straks om 17u zijn standpunt bekendmaken. De christelijke vakbond ACV zou dat morgen pas doen.

"Unaniem, één en ondeelbaar akkoord"

Veel commentaar willen de vakbondsleiders voor de camera nog niet kwijt, maar ACV-voorzitter Marc Leemans leek bij de start van het overleg alvast niet tevreden. “Blijkbaar is het zo dat een regering die 217 keer het belang van sociaal overleg benadrukt in een regeringsverklaring, daar een eigen interpretatie aan geeft. Want een unaniem, één en ondeelbaar akkoord dat tot op het laatste moment is verdedigd door alle sociale partners, is door deze regering weer aangepast.”