Sociale partners beraden morgen

Het kernkabinet heeft vanavond rond 20 uur een ontmoeting gehad met de voorzitster van ‘de Groep van Tien’ Michèle Sioen. De ontmoeting was een eerste gedachtewisseling over het akkoord over het brugpensioen dat de regering vrijdag bereikte. Morgen zal de Groep zich beraden over het plan. De vakbonden hebben nog steeds geen commentaar gegeven.  

Sioen sprak zich na de ontmoeting niet uit over de inhoud van het akkoord. De voorzitster van de Groep van 10 had bij haar aankomst enkel nog gezegd dat ze de regering een aantal vragen wilde stellen.

Vorige maandag bereikten de sociale partners onder elkaar een compromis over de eindeloopbaan en vrijdag besloten de ministers de sociale partners te volgen in het behoud van de bestaande regeling voor mensen die al met brugpensioen zijn. Toch werd er tegelijkertijd een nieuwe formule van aangepaste beschikbaarheid voor nieuwe bruggepensioneerden naar voren geschoven.

Vanmiddag vertelde N-VA-voorzitter Bart De Wever nog in VTM NIEUWS dat de sociale partners nog het akkoord niet mogen verwerpen, want dat zou "onverantwoord" zijn.