Scholier (18) dealt 30.000 xtc-pillen

In Ardooie is een 18-jarige scholier opgepakt in het kader van een grootschalige politieactie tegen een internationale drugsbende. De jongen bleek een spilfiguur in de Vlaamse afdeling van de dealersgroep. Zo dealde hij in vijf maanden tijd 30.000 xtc-pillen, goed voor zo'n 150.000 euro omzet. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Lander A. kwam nooit eerder in contact met het gerecht. De Vrije Middelbare School van Roeselare, waar hij school liep, valt dan ook volledig uit de lucht. Volgens directeur Willy Phlypo is Lander A. "een gewone en voorname leerling die goede resultaten haalt".

De tiener maakte deel uit van een drugsnetwerk dat vanuit Nederland xtc-pillen importeerde om hier te verkopen. In vijf maanden tijd werkte Lander A. zich op tot één van de grote dealers van zijn streek. Hij zou duizenden euro's winst hebben gemaakt.

Afgelopen maandag viel de politie bij de scholier thuis binnen, waar ze een grote hoeveelheid xtc-pillen en cannabis vonden. Zijn advocaat wil niet reageren maar bevestigt wel dat zijn cliënt een maand in de cel moet blijven.