Zuurgooier opgepakt in Frankrijk

De man die twee weken geleden een vrouw met zuur heeft aangevallen in een Delhaizefiliaal in Antwerpen, is opgepakt in Frankrijk. Dat werd bevestigd aan VTM NIEUWS. Het zou gaan om een Nederlander van 40.

De man zou afgelopen nacht opgepakt zijn in Frankrijk. Hij werd tegengehouden bij een verkeerscontrole. Een bron dicht bij het onderzoek zegt dat agenten een wapen in zijn auto zagen liggen. Bij een verdere controle vonden agenten ook zuur in de wagen.

Klopjacht

Sinds de zuuraanval was er een klopjacht op de dader. De man had in december al dreigbrieven gestuurd naar Delhaize en persagentschap Belga waarin hij had gedreigd klanten of personeel van Delhaize aan te vallen. Naar aanleiding van die dreigbrieven was het federaal parket al met een onderzoek gestart.

<>De man was al gefilmd in een bankkantoor. De beelden daarvan werden verspreid, want het parket wist nog niet wie de man precies. Nu is de man dus gevat in Frankrijk. Hij is overgebracht naar Parijs. Belgische speurders zijn ook naar de Franse hoofdstad.

Coma

De familie van de vrouw die met het zuur werd aangevallen heeft nog niet gereageerd op de arrestatie. Na de zuuraanval werd de 52-jarige poetsvrouw in een kunstmatige coma gebracht omdat de brandwonden te pijnlijk waren. Sinds dinsdag is ze weer bij bewustzijn.

Bekijk ook: Politie toont beelden dader zuuraanval